Jeg blev så glad da jeg så dine malerier hos min egen læge. Siden da har tænkt at jeg ville have dem udstillet der, hvor jeg har min egen lægepraksis, sier Anne Nielsen.

8 malerier henger nå på Annes arbeidsplass, en lægepraksis i Harlev. Og jeg håper at maleriene kan bidra til Se-vitaminer for store og små, gjennom farger og fortellinger.

IMG_4837

8 malerier utstilles i et par måneder.

IMG_4834

Tittel: Gulkalven.
“Jeg er Gulkalven!!” Du står på bakketoppen og brøler ut din eksistens. Jeg mener jeg har hørt om deg før? Men innser at det var Gullkalven jeg hadde hørt om. Du ber ikke om å bli tilbedt som Gullkalven, du lover heller ikke gull, suksess og rikdom. Du bare er. Du er selveste gleden ved å eksistere. Du er Gulkalven.
Mars 2011, akryl på lerret, 150×120 cm.

IMG_4831

Tittel: Livet går videre, Gamle trofast
En gang fløy en fugl optimistisk på mitt lerret. Den sang: “Opp! Opp!” Og plutselig sa den: “Stopp! Stopp! Stopp!” Og ut av forvirringen kom en smilende skildpadde frem. “Velkommen!” Sa jeg glad. Så vakker du er som beveger deg så langsomt, lyttende tett på vår jord. Og jeg lyttet til den og den kalte på havet. For skildpadder flyter i havet. Og havet kom og vi svømte rundt i spiraler.
Plutselig hørte vi en sang og vi stoppet og lyttet til tonene. Vi ville gjerne fortsette vår dans, men veien var allerede i oss. Tonene hadde funnet oss. Og en dyp bølge løftet oss opp på stranden til en helt annen klang…Velkommen! Gamle trofast bjeffet. Og flere skapninger kom, Gamle trofast hadde nemlig en viktig fest i livet. Beriket av festen, gikk vi, Gamle trofast, skilpadden og jeg. Steg for steg. For livet går videre, Gamle trofast.
Akryl på lærret.

IMG_4832

Tittel: Jeg stiger inn i et nytt kapittel, med min store, røde, feite katt
September 2012, Akryl og tusj på lærret, 120×100 cm

IMG_4827

Tittel til venstre: Gulkalven. Tittel til høyre: Den dagen galopperende tilgivelse kom til store troll og sultne fugler.

IMG_4833

Tittel: Den dagen galopperende tilgivelse kom til store troll og sultne fugler.
Trollet er sulten og fuglene likeså. De lengter etter frihet og fellesskap med himmelen. Klokkene ringer. De svimler. Det skjer. Galopperende tilgivelse kommer! En drage følger tett og beskytter! Og den vise skilpadden fra Mexico dukker frem! Trollet og fuglene tar sakte og helt trygt i mot. Den galopperende tilgivelse er sann. Den flykter ikke. Den er kommet for å bli.
Januar 2012 akryl på lerret, 80×100cm

IMG_4826

Tittel: Oksen
Denne oksen har varme maskuline intensjoner. Han er fast, fri og skarp som ørnen som svever. Den feminine engel danser på hans tredje øye. Landskapet er i hans kropp og han har eksistert lenge.
Desember 2008, akryl på lerret, 120×150 com.

IMG_4825

Tittel: Ulven som spiste det hele med kjærlighet.
Vi vil så gjerne få det til. En mann, en kvinne og et barn. Vi kjemper. Det ser godt ut av og til. Du lurer på avstand. Du er sulten. Du danser i sirkler og ser på oss. Du kommer nærmere med lysende øyne og en listende kropp. Du ser og spiser oss hele med hud og hår. Vi merker kroppens heftige kraft. Mett og tilfreds vandrer du videre med en løve i halsen og et ansikt av en mann smeltet fast på tungen. Og vi hører deg ule ute i det fri. Takk for at du kom. Det var jammen på tide. Vi danser med deg.
Mars 2011, akryl på lerret, 80×100,

IMG_4820

Tittel: Forhekset
Akryl på lerret.

IMG_4819

Tittel: Hunden som reiste over havet med klovnen.
Du sitter der i båten med superdrakten din på. Du har lagt ut på en reise over havet, Jeg vet at det kan være veldig skummelt i båt. Trøsten er at du har det beste selskap. Du sitter i klovnens nese – og klovens munn er din båt. Klovnen ler med deg når du er glad. Klovnen gråter med deg når du lengter hjem. Klovnen er redd med deg når du krymper og blir liten. Og du er lojal. Du er jo en hund. En bestevenn. Du og klovnen er ett. Dere er på en reise sammen.
Mars 2011, akryl på lerret, 80×80cm

IMG_4824     IMG_4822

Alle maleriene kan kjøpes. Vil du se flere av mine malerier se her: