– “Maleriet er trygt at se på. Uanset hvad vi kommer med, eller står midt i, bliver vi omfavnet af noget fast, som den grønne jord, naturen og det røde, som er her hele tiden, kærligheden. Det er håndgribeligt, det du har malet,” mener Anne Sophie.

Anne Sophie N. Christensen er behandler, osteopat. Hun fikk maleriet “Expanding Love” i fødselsdaggave og har valgt å henge det på sin arbeidsplass, et behandlerum. Anne Sophie inngår i et fellesskap med andre behandlere, i ett av byens eldste hus. Det er lavt under taket og gulvet har gode solide treplanker. Byens lyder strømmer inn gjennom vinduet og møter den deilige ro som er her.
– “Jeg vil gerne have maleriet med mig hele tiden. Her deler jeg det med mange og det passer ind i huset. Passer med det jeg arbejder med. Jeg arbejder med at forbinde mennesker til sig selv og den verden de er i, forklarer Anne Sophie.
På hennes hjemmeside får jeg ytterligere informasjon om hva det betyr: “Osteopati omtales ofte som manuel medicin, da osteopaten benytter sig af kroppens egne remedier, igennem enten at støtte op om, aktivere, eller dæmpe det arbejde kroppen allerede udfører.”
Anne Sophie forteller at hun er vill med fargevalget i maleriet. Den varme orange er for henne omfavnende styrke og grønnfargen er vækst, tillit og ro. Hun har valgt disse to fargekomposisjoner i hennes egen virksomhets logo. Det er dyp gjenklang med hennes virke og maleriet.

Det som skjer mellom mennesker
Maleriet minner Anne Sophie om det som skjer mellom mennesker.
– “Kærligheden er tydelig imellem mennesker. Selv når man ikke er sammen fysisk, selv når det er store afstande, er kærligheden der,”sier hun. Vi sitter oppe på behandlerbenken og ser på maleriet sammen. Anne Sophie bryter stillheten mellom oss:
-“Det handler også om intuition. Jeg ser Intuitionen i det ene øje som tør se ud Og det andet øje som ikke har nogen pupil, handler om at turde se ind samtidig.”  Det gir mening for oss begge at det skal mot og trygghet til for å tørre å møte et nytt menneske og seg selv i relasjonen.

Styrke gjennom utfordringer
– “Kvinden i billedet nyder meget det hun er i og bruger de ting hun har med sig. Hun er mild – men med ild i håret, man skal ikke lade sig narre af det udtryk hun kommer med. Hun er stolt af sin historie. Tilpas i det miljø hun er i.  Hun hviler sit hovede på hesten. Det er kraft og hengivenhed og styrke på samme tid, i maleriet,” forteller Anne Sophie. Jeg synes kvinnen ligner Anne Sophie selv. Men sier det ikke høyt til henne. Anne Sophie fortsetter:
– “Alle som kommer her har den styrke og den hengivenhed. Men rigtig mange mennesker mestrer ikke at forbinde sig med den styrke de i virkeligheden har opnået af de udfordringer livet har givet dem. Det håber jeg at jeg kan hjælpe dem med at forbinde til. Mit arbejde handler om at skabe forbindelser i kroppen – at få de forskellige dele til at arbejde sammen så godt som mulig.”

Å samle og utvide kjærligheten
Ser du ett menneske eller flere i maleriet? spør jeg.
-“Jeg ser et menneske med flere ansigter i maleriet,” sier hun. Vi får en snakk om hva vi ellers ser i maleriet. Jeg ser en kvinne og en mann. Det er broer og forbindelser. Maleriet lytter og sanser og inneholder mange historier. Vi ser også en kanne, som om man kan helle vann ut av det. Hva tenker du om tittelen? spør jeg.
– “Expanding love giver mening, men måske er det viktigere med contracting love,” smiler Anne Sophie.  -“Det er vigtig at holde energien hjemme,” mener Anne Sophie. Vi er enige om vigtigheden af at tage vare på sig selv og nære sig selv. Og at det nok henger sammen.  At for å kunne utvide kjærlighet – skal man noen ganger samle seg. Det er kanskje derfor så mange kommer til Anne Sophie for å få behandling, for å samle seg?, undrer jeg.